شهید بابک صادق مال واجرد
پاسدار شهید بابک صادق مال واجرد
نام پدر: محمد
تولد: ۱۳۲۸/۰۱/۱۰
شهادت:۱۳۶۵/۱۰/۲۶
محل شهات: شلمچه
شغل: راننده
دهم فروردین ۱۳۲۸ در شهرستان همدان به دنیا آمد. پدرش محمد و مادرش محترم نام داشــت. تا چهارم ابتدایی درس خواند. سال ۱۳۵۴ ازدواج کرد و صاحب یک پسر و سه دختر شد. بیست و ششم دی ،۱۳۶۵ با سمت راننده کمپرسی در شلمچه بر اثر اصابت ترکش به شهادت رســید. مزار او در گلزار شهدای روستای آبشینه از توابع شهرستان همدان واقع است.
لینک صفحه اختصاصی شهید در پایگاه شهدای همدان
مطالب مربوط به این شهید بزرگوار در کانال پابرج مالواجرد
نوشته مهندس حجت الله صادقی فرزند حاج مختار
پاسدارشهیدبابک صادق مالواجرد، بیست و هشتمین شهید مالواجردی است که ما با نام این شهیدعزیز و جد ایشان که در حرم مطهر امامزادگان روستا دفن شده است؛ در حدود ۷ سال پیش آشنا شدیم و طی این سالها نشانی از بستگان این شهید والامقام در بین خانوادههای مالواجردی پیدا نکردیم تا اینکه حدود سه هفته پیش نخست گفتگوی تلفنی و درپی آن توفیق دیدار حضوری جناب آقای فرامرزصادقمالواجرد برادر بزرگوار شهید بابک صادقی مالواجردی در نیمه شب و برای دقایقی نصیب مان گردید.
و خوشبختانه ضمن دیدار با ایشان اطلاعات کامل و جامعی از خانواده شهید صادق مالواجرد سرانجام بستگان مالواجردی ایشان را یافتیم.
ناگفته نماند که سرکارعلیه خانم دکتر فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم فرزند ارشد پاسدارشهید بابک صادق مالواجرد میباشد خانمدکتر بههمراه دو خواهر و یک برادر از یادگاران شهید بابک صادقی مالواجردی میباشند.
پاسدارشهید بابک صادقی مالواجردی فرزند مرحوم محمد ملاعباسعلی محمدحسین میباشد. ریشسفیدان آبادی پدر والامقام شهید را با نام "آقامحمد" میشناسند پدربزرگ شهید بابک صادق مالواجرد مرحوم عباسعلی ولد محمدحسین روحانی و معمم از اهالی تیرون و کرون نجفآباد اصفهان و نماینده حضرت آیتالله شیخ محمدتقی آقانجفی در بلوکات جرقویه در آن روزگار بوده است.
خاندان محترم صادق مالواجرد با کدامیک از خاندانهای مالواجردی فامیل هستند؟؟
مرحوم ملاعباسعلی شیخالاسلام ولد محمدحسین تیرون و کرونی با مرحوم میرزامهدی باجناق بودهاند و پدروالامقام شهیدبابک صادق مالواجرد پسرخاله مرحوم میرزامحمد میرزامهدی است و نوادگان محمدمیرزامهدی معروف به "نایب" یا بهتر بگوئیم خاندان محترم مهدیپور از بستگان بیستوهشتمین شهید مالواجردی شهیدبابکصادقمالواجرد میباشند.
برای آشنائی بیشتر با خاندان شهید والامقام بابک صادق مالواجرد، نخست از پدر بزرگ ایشان ملاعباسعلی محمدحسین مطالبی تقدیم حضورتان مینمائیم:
بالاترین منصب دینی شیعی در دوره صفوی و پس از آن تا دوره پهلوی، رسیدگی به امور حسبیه، عزل و نصب قضات، حضور در مراسم و تشریفات گزینش سلطان و تاجگذاری، صدور اجازات و گواهیهای علمی از اختیارات شیخالاسلام بوده است. علاوه بر پایتخت، شهرهای مختلف نیز شیخالاسلام داشتهاند.
محمدباقرمجلسی و شیخ بهائی در اصفهان، حرّ عاملی در مشهد و ملامحمدطاهر قمی در قم را میتوان پر نفوذترین شیخالاسلامها دانست.
شیخالاسلام گرچه به خواست و فرمان شاه برگزیده میشد؛ اما تمایل مردم هم در انتخاب آنها مؤثر بود. لقب شیخالاسلام در دورههای زندیه و قاجاریه هم به علمای با نفوذ تفویض میشد و آنها همچنان نقش ویژهای در حکومت داشتند؛ اما در دوران پهلوی، به همراه تحولات سیاسی و تأسیس دادگاهها، این منصب و ایفای وظایف آن از سوی روحانیان شیعه به فراموشی سپرده شد.
در شهرها و بلاد کوچک همچون پایتخت شیخالاسلام در مرتبه پائینتر حضور مییافت.
ملاعباسعلی محمدحسین در آبادی خودشان (تیرون و کرون)، صاحب اهل و عیال بودهاند که در مقام شیخالاسلامی از طرف آیتالله حاجشیخ محمدحسن نجفی مشهور به "آقانجفی" که تولیت موقوفات امینالدوله در بلاد جرقویه بر عهده ایشان بوده است؛ اوایل قرن چهاردهم خورشیدی به منطقه جرقویه آمدهاند.
در این قسمت به سنگ مزار پدر بزرگ شهید بابک صادق مالواجرد میپردازیم:
حدود چهار سال پیش که پیرامون سلسله جلیله سادات معظم مالواجردی، در روستا مشغول تحقیق و پرسوجو و جمعآوری مطالب بودم؛ متوجه شدم اشتباهاتی در سنگهای جدید مزار دو تن از بزرگان سادات مالواجردی که دههی هشتاد تعمیراتی در حرم مطهر امامزادگان انجام شده بود و برای یکدست کردن سنگمزار درگذشتگان داخل حرم، سفارش سنگ جدید داده بودند. اشتباهات ذیل صورت گرفته است.
اولا: در جانمائی سنگ مزار مرحومان آقاسیدعلی ولد آقاسیدباقر و آقاسیدباقر ولد آقاسیدعلیحاجآقاسیدمحمد جابجا شده است.
ثانیا: تاریخ وفات نوشته شده بر سنگمزار آقاسیدباقر ولد آقاسیدعلی حاجآقاسیدمحمد نیز اشتباه شده است.
همچنین در آنموقع ضمن بررسی شرح حال سادات معظم روستا از کپی وقفنامه ای که نزد عمویم حاجرضا حاجمحمد جابر بود، عکسی گرفتم و حین بازخوانی آن وقفنامه که مربوط به ۲۱ قفیز از اراضی موقوفه مرحوم کربلائی عبدالسمیع ولد حاجمحمدحسین مالواجردی مربوط به اراضی زراعی حاشیه گمبه برزآب است؛ مهر و نام عباسعلی شیخالاسلامی را در حاشیه آن کتیبه ارزشمند را دیده بودم
و در امامزاده متوجه اشتباه تاریخ وفات و همچنین نام پدر مرحوم شیخالاسلامی در سنگمزار جدید شدم.
مدتی بعد به بانی تعمیرات حرم امامزادگان مالواجرد اشتباهات هر سه سنگ مزار را اعلام کردم و البته همان وقت ایشان برای رفع اشتباهات و تعویض سنگها اعلام آمادگی کرد؛ اما اینجانب به خیّر بزرگوار گفتم: صبر کنید تا تاریخ وفات مرحوم شیخالاسلامی و همچنین نام والد ایشان را بیشتر بررسی کنیم.
و سرانجام هفته گذشته عکسی از شناسنامه مرحوم محمد صادق مالواجرد که فرزند مرحوم شیخالاسلامی میباشد به دست ما رسید
که تاریخ وفات شیخالاسلامی با توجه به فرمایشات نوهی ایشان آقای فرامرز صادق مالواجرد و همچنین مهر شیخالاسلامی در بعضی نسخ خطی که جناب آقای حاجابراهیم صادقی (حاجابراهیم شازده) حدود دو سال پیش در اختیار ما گذاشته بودند و در سنه ۱۳۳۸ قمری سندی ممهور به مهر مرحوم شیخالاسلامی شده است:
بدینوسیله سنگمزار مرحوم شیخالاسلامی که بهصورت:
آرامگاه شادروان عباسعلی شیخالاسلامی ولد علی سنه ۱۳۱۰ قمری
میباشد بدین صورت اصلاح میگردد :
آرامگاه شادروان عباسعلی شیخالاسلامی ولد محمدحسین سنه ۱۳۳۹ قمری
مطالب این قسمت باستناد گفتگوی تلفنی این جانب حجتاله صادقی با دوتن از برادران پاسدار شهید بابک صادق مالواجرد درباره پدربزرگشان مرحوم شیخالاسلام بوده که تقدیم حضورتان میگردد:
بنا به فرمایش آقای فرامرز صادق مالواجرد و ایشان بهنقل از پدر مرحومش آقامحمد و او بهنقل از پدرشان شیخالاسلام (ملاعباسعلی محمدحسین) نیاکان ایشان در منطقهای که زندگی میکردند به طایفه "مظاهر" معروف بودهاند و آنان نسلاندرنسل به حبیببنمظاهراسدی میرسند.
آقامازیار ۶۰ ساله کوچکترین پسر آقامحمد عباسعلی شیخالاسلام که هماکنون در اصفهان زندگی میکند، درباره شیخالاسلام چنین فرمودند:
خانواده ملاعباسعلی در منطقه تیرون و کرون در آن روزگار بلحاظ اقتصادی در سطح متوسط بودهاند محمدحسین پدر عباسعلی دارای زمینهای زراعی و گله گوسفند بوده و عباسعلی نوجوان آن گله را برای چرا به دشت و صحرا میبرده است.
روزگاری خانواده عباسعلی متوجه میشوند که فرزندشان بلحاظ جسمی ضعیف شده و این جریان را از او پرسوجو و پیگیری میکنند که علیرغم خورد و خوراک خوبی که دارد و حتی برای ظهر هم که بدنبال گله گوسفند به همراه خود غذا میبرد، پس چرا ضعیف و نحیف شده است؟ و عباسعلی از پاسخگوئی طفره میرفت.
تا اینکه روزی یکی از اعضای خانواده را به صورت مخفیانه در پی او و گوسفندانش راهی دشت میکنند و او مشاهده میکند که عباسعلی نوجوان، گله را به همراه قوت ناهارش، به یکی از جوانان دهات مجاور تحویل میدهد
و خودش راهی مکتبخانه آن روستا میشود.
و بدین ترتیب خانوادهاش علت افول و ضعف جسمانی او را در نخوردن وعده غذائی ناهار بوده در مییابند و با توجه به علاقمندی عباسعلی به فراگیری خواندن و نوشتن وی را راهی مکتبخانه ملای منطقه تیرون و کرون میکنند.
عباسعلی بعد از گذراندن دورهٔ تحصیلات آن مکتبخانه به اصفهان آمده و در یکی از مدارس چهارباغ یا صدر بازار تحصیلات دینی را ادامه داده تا اینکه روحانی و معمم میشود.
آیتالله حاجشیخ محمدحسن نجفی (از علمای بهنام اصفهان در آن روزگار بوده و عهدهدار تولیت مدارس صدر بازار و چهارباغ و همچنین موقوفات امینالدوله بوده است) ملاعباسعلی محمدحسین را که اکنون بلحاظ علمی به درجه شیخالاسلام رسیده بود، بهعنوان نماینده خود در بلوکات جرقویه ایشان را راهی این دیار میکند.
سال پیش پیرامون موقوفات امینالدوله در مالواجرد از حاجمحمدحسین خان صدر اصفهانی و فرزندش عبداللهخان امینالدوله و موقوفات دیگرشان از جمله دکاکین و مدرسه صدر بازار اصفهان، مطالبی را از این رسانه جانمائی کردیم و گفتیم که صدراعظم فتحعلیشاه در سال ۱۲۳۴ قمری پس از ملبس شدن به لباس صدرات پسرش حاجعبداللهخان که آن زمان ملقب به "امینالدوله" و یکیاز متصدیان مهم دستگاه حکومتی در دارالخلافه تهران بود را راهی اصفهان و آبادی مالواجرد کرده و حاجعبداللهخان امینالدوله به همراه تنی چند از بزرگان دارالسلطنه اصفهان اواسط مهرماه ۱۱۹۸ به روستای تاریخی مالواجرد آمده و بعداز گذشت چند روز از حضورشان در آبادی سرانجام پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۱۹۸ (حدود ۲۱۱ سال پیش) (برابر با ۲۴ ذیالحجة ۱۲۳۴ مصادف با روزمباهله) اولین وقفنامه موقوفات امینالدوله در دارالمومنین مالواجرد توسط حاجسیدمحمدباقرحسینی تنطیم و کتابت و ممهور به مهر امینالدوله العلیه العالیه، حاجعبداللهخان امینالدوله با شرایطی که در آن کتیبه ارزشمند تاریخی آمده، از متولی مدرستین (مدرسه صدربازار و مدرسه چهارباغ) تا ضابط موقوفات همگی مشخص میشود.
در سنه ۱۲۹۵ قمری وقفنامه دوم توسط نوادگان عبداللهخان امینالدوله در نجف تنظیم میشود که در وقفنامه دوم علاوه بر تغییر ضابط موقوفات میزان مال الاجاره نیز تغییر مییابد.
آنزمان آیتالله حاجشیخ محمدحسن نجفی مشهور به آقانجفی از علمای بهنام اصفهان و تولیت مدارس مذکوره و همچنین موقوفات امینالدوله با ایشان بوده و ملاعباسعلی محمدحسین به عنوان نماینده آقانجفی به بلوکات جرقویه میآمدند و در هر قریه سهچهار روزی میماندند و به رفع و فتق امورات دینی و مذهبی مردم میپرداختند.
بنا به فرموده نوهی ایشان آقای فرامرز صادق مالواجرد، مرحوم شیخالاسلام دوچرخه لاری انگلیسی داشته و با همان دوچرخه از منطقه خودشان که تیرون بوده به بلوکات جرقویه تا مالواجرد تردد میکرد.
تیرون شهری است که در مسیر اصفهان به الیگودرز بعد از شهر نجفآباد واقع شده است.
سفرهای عباسعلی شیخالاسلام به بلوکات جرقویه گاهی تا سهچهار ماهی بطول میانجامید
سفرهای ملاعباسعلی محمدحسین شیخالاسلامی به بلوک جرقویه گاهی تا سهچهار ماهی بطول میانجامید.
در آن روزگار مالواجرد هم به لحاظ آبادانی و هم به لحاظ اجتماعی و اقتصادی سرآمد بلوکات جرقویه بوده و بنا به فرموده مرحوم آقامحمد عباسعلی شیخالاسلام، آن مرحوم علاقه زیادی به مالواجرد و مردمان آن دیار داشته و بیشتر در مالواجرد سکونت داشتند. حتی زمانی که برای رفع و فتق امورات دینی سائر بلاد اطراف مالواجرد که میرفتند شامگاه به آبادی مالواجرد باز میگشت.
بهنقل از نوهی ایشان آقای فرامرز صادق مالواجرد:
پدربزرگ ما نماینده آقانجفی و منصب دار بودند؛ بههمین دلیل به محض ورود به آبادی شما خان مالواجرد اقامتگاه مناسبی در اختیار ایشان قرار میدهد و مدتی بعد دخترش به نام سکینهخانم را به ازدواج شیخالاسلام در میآورد.
بنا به گفته آقای مازیار صادق آخرین پسر آقامحمد صادق مالواجرد:
همسر مالواجردی مرحوم شیخالاسلام بیوه بوده و فرزندی از همسر اول خود نداشته است و به خاطر این که پدربزرگ ما روحانی بوده با وی ازدواج کرده است. حاصل ازدواج عباسعلی محمدحسین با سکینه میرزاحسین سه فرزند به نامهای محمد، ابوالحسن و سحر بوده که سحرخانم در خردسالی بر اثر بیماری از دنیا رفته است. ملاعباسعلی شیخالاسلام پساز تشکیل خانواده در مالواجرد کمتر از آبادی خارج میشده و ایشان علاوه بر امام جماعت مسجد جامع، با حضور در مزارع روستا به کمک کشاورزان میرفت.
او در یکی از ماجراهای تعرض دزدان بویراحمدی به آبادی، نقش مهمی ایفاد کرده است. بویراحمدیها احترام زیادی به اهل علم و افراد روحانی میگذاشتند. در مقطعی از حملات آنان به آبادی، به خاطر حضور مرحوم شیخالاسلام از یورش به مالواجرد صرف نظر میکنند.
عکس سمتراست جناب آقای فرامرز صادق مالواجرد
فرزند مرحوم محمد صادق مالواجرد
نوهی مرحوم عباسعلی شیخالاسلام میباشد
*
عکس سمت چپ مرحوم آقامحمد صادق مالواجرد
فرزند مرحوم عباسعلی شیخالاسلام میباشد
*
عکس پائین مهر مرحوم شیخالاسلام با عنوان
"عباسعلیبنمحمدحسین"
همانطور که قبلا گفتیم مرحوم شادروان حجتالاسلام والمسلمین شیخ ملاعباسعلی محمدحسین مشهور به "شیخالاسلام" با مرحوم میرزامهدی ولد حاجمیرزاحسین باجناق بودهاند. مرحومه بانوسکینهخانم همسر شیخالاسلام و مرحومه بانورقیهخانم همسر میرزامهدی دختران مرحوم آقاصادق از بزرگان مالواجرد بودهاند.
میرزامحمد(نایب)، میرزاحسین و سلیمان، پسران مرحوم میرزامهدی و رقیهخانم و محمد و ابوالحسن، پسران مرحوم ملاعباسعلی و سکینهخانم میباشند.
بنا به فرمایش آقافرامرز صادق مالواجرد:
مرحومه خاورمهدیپور، دختر مرحوم عبدالباقی حاجمیرزاحسین و
همسر مرحوم میرزامحمد مهدیپور (نایب)، دخترعمه پدر ایشان یعنی آقامحمد ملاعباسعلی شیخالاسلام میباشد.
و همچنین دائی آقامحمد (پسرآقامیرزاصادق) قوی هیکل بوده است.
مرحوم ثقه الاسلام و المسلمین ملاعباسعلی شیخالاسلام سنه ۱۳۳۹ قمری، در حالی که پسر بزرگش آقامحمد ۷ ساله و پسر دیگرش یعنی ابوالحسن ۵ ساله بودند، در روستای دارالمومنین مالواجرد به رحمت الهی میرود و پیکر پاک او را پس از تشییع داخل حرم مطهر امامزادگان روستا به خاک میسپارند.
مدتی بعد سکینهخانم آمیرزاصادق بههمراه دو طفل خود راهی اصفهان میشوند. ظاهرا ایشان در منزل یکی از بزرگان منطقه سکونت داشتهاند. تا اینکه مدتی بعد آقامحمد و ابوالحسن مادرشان را از دست میدهند.
مرحوم آقامحمد صادق مالواجرد به اتفاق برادرش مرحوم ابوالحسن صادق مالواجرد، در محله دردشت و باب الدشت اصفهان ساکن میشوند و به کار قالیبافی مشغول میشوند و در گذر زمان کمکم صاحب کارگاه کوچکی و درپی آن آقامحمد شخصا نصاب دار قالی و استادکار قالیبافی در آن منطقه از اصفهان میشود و چندین شاگرد و اوساکار قالیبافی را به خدمت میگیرد. تا اینکه آقامحمد به سن رفتن به اجباری میرسد. او که تا آن زمان شناسنامه نگرفته بود حالا لازم بود که سجل داشته باشد. او برای گرفتن شناسنامه به اداره ثبت احوال مراجعه میکند. بنا به فرمایش فرزند آن مرحوم جناب آقای فرامرز صادق مالواجرد وقتی پدرشان میخواستند شناسامه بگیرند، به مامور ثبت احوال حوزه سه اصفهان میگوید؛ در شناسنامهاش، خانوادگیاش را شیخالاسلامی بنویسد.
ولی مأمور صادرکننده شناسنامه به محمدملاعباسعلی میگوید:
شما نمیتوانید شیخالاسلامی را بهعنوان نامخانوادگی داشته باشید؛ چرا که قبلا این نامخانوادگی انتخاب شده است. (همانطور که قبلا گفته شد مرحوم شیخالاسلام قبل از حضور در بلوکات جرقویه در منطقه خودشان صاحب اهل و عیال بود.
و دو پسر از همسر اول شیخالاسلام بزرگتر از آقامحمد که فرزند همسر مالواجردی شیخالاسلام
برای گرفتن شناسنامه زودتر به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و آنها نامخانوادگیشان را شیخالاسلامی در شناسنامه ثبت کرده بودند و احتمالا به خاطر حذف سائر شرکای موروثی املاک پدرشان در منطقه تیرون و کرون توصیهای به اداره ثبت احوال در خصوص واگذاری نامخانوادگی شیخالاسلامی به دیگران را کرده باشند.)
آقامحمد کمی تامل میکند و با خود میاندیشد: حالا که نمیتواند نامخانوادگی پدر مرحومش ملاعباسعلی را انتخاب کند، خوب است نامخانوادگی مادر مرحومش سکینه آقامیرزاصادق که «صادقی» بوده برگزیند.
به مأمور اداره ثبت احوال حوزه سه اصفهان میگوید در شناسنامه نام خانوادگیاش را صادق مالواجرد بنویسد و شناسنامه فرزند شیخالاسلام از همسر مالواجردی اش در تاریخ ۱۳ مهرماه سال ۱۳۱۳ خورشیدی توسط آقای حیدرعلی قدسی کارمند اداره ثبت احوال حوزه سه اصفهان کتابت و ثبت میشود.
میرزاصادق و حاجمیرزاحسین برادر و از بزرگان مالواجرد بودند در آن روزگار حاجمیرزاحسین کدخدای آبادی بوده است.
عبدالباقی، میرزامهدی و سکینهخانم از فرزندان حاجمیرزاحسین (کدخدایمالواجرد) و میرزاحسن، رقیهخانم، سکینهخانم و ... فرزندان میرزاصادق میباشند.
رقیهمیرزاصادق با میرزامهدیمیرزاحسین ازدواج کرده. پسر بزرگ ایشان میرزامحمد (نایب) با دخترعمویش خاورمهدیپور ازدواج کردهاست.
آقایان: خسرو، رضا و حسین مهدیپور پسران این زوج آسمانیشده و فرزندان این عزیزان همولایتی نوههای ایشان میباشند.
میرزاحسین پسر دوم میرزامهدیمیرزاحسین و رقیهمیرزاصادق با نامخانوادگی دردشتی ساکن اصفهان بوده و هماکنون نوادگان این زوج در اصفهان زندگی میکنند.
سلیمان پسر سوم میرزامهدیمیرزاحسین و رقیهمیرزاصادق با نامخانوادگی صادقی کارمند بانکملی و در تهران زندگی میکرد. درحال حاضر فرزندان آن مرحوم در کرج و تهران ساکن هستند.
سکینهمیرزاصادق قبل از ازدواج با عباسعلی شیخالاسلام ازدواج کرده و پسری بهنام علیرضا داشته ظاهرا مدتی بعد از ازدواج با مرحوم شیخالاسلام علیرضا از دار دنیا میرود.
بنابه فرمایش آقای حاجرضانیکبخت (حاجرضامرتضی) مرحوم آقاحسن ملاعباسعلی شیخالاسلام در حدود نیمقرن پیش برای زیارت اهلدیار از اصفهان به مالواجرد که میآمد علاوهبر قرائت فاتحه بر مزار پدرش مرحوم شیخالاسلام داخل امامزاده بر سنگمزاری که در محوطه آرامستان و متعلق به برادر ناتنی او (علیرضا) بود فاتحه میخواند.
سکینهحاجمیرزاحسین، همسر حاجمیرزامحمدعلی ملاعباس حاجمحمدقاسم ملاحسن میباشد.
فرزندان و نوههای مرحومان:
حاجحسینمیرزامحولی و حاجرضامیرزامحولی، از نوادگان زوج نامبرده میباشند.
میرزاحسنمیرزاصادق پدربزرگ جناب آقای حاجرضانیکبخت مشهور به حاجرضامرتضی میباشد.
ایشان (حاجرضامرتضی)، بسیجی و رزمنده دوران دفاع مقدس، عضو کمیته انقلاب در مالواجرد و عضو شورای اسلامی روستا در دهههای شصت و هفتاد بوده و هماکنون در ابتدای مسیر سرچشمه به محله پائین مغازه خواربارفروشی دارند.
هفته گذشته در تماس تلفنی که با ایشان داشتیم در شناسائی و معرفی اجدادشان صمیمانه همکاری و راهنمائی کردند. بدینوسیله از ایشان کمال تشکر را داشته و قدردانی میکنیم.
آقامحمد صاقمالواجرد پس از گذراندن دوره اجباری، با دختری به نام فاطمه قاسمزاده که ساکن محله بابالدشت اصفهان بوده ازدواج میکند. بعدها نام نام و نامخانوادگی همسر آقامحمد به نام «محترم صادقی» تغییر داده شده است.
حاصل زندگی این زوج آسمانیشده ۴ دختر و ۶ پسر بهنامهای: مریم، گلاندام، آزاد، پروین - فرهاد، بابک، آذر، فرامرز، مرداویج و مازیار میباشد.
مرحوم باتفاق خانوادهاش از اوائل دههی سی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط بسیار سختی را گذرانده اند. آقامحمدعباسعلی شیخالاسلام (محمد صادق مالواجرد، پدر شهید) آن زمان از اعضای یک حزب سیاسی در اصفهان بود که علیه رژیم پهلوی مبارزه میکردند. ایشان بههمراه گروهی از مبارزان سیاسی دستگیر شده به تهران منتقل شدند و چند سالی در تهران زندانی بودند. رژیم پهلوی که حکم اعدام برای آقامحمد و برادرش آقاحسن در نظر گرفته بود با یک درجه تخفیف این دو برادر را با فاصله بسیار زیاد از همدیگر تبعید می کند.
آقاحسن را به جزیزه خارک فرستادند که او مدت ۱۵ سال در آن جزیزه دورافتاده تبعید بود
بهنقل از برادر زادگانش علت بچهدار نشدن آقاحسن بخاطر شکنجههای ساواک بوده است
آقامحمدصادق مالواجرد را ابتدا به سبزوار تبعید کردند و پساز آنجا بهترتیب به شهرهای بروجرد، کرمانشاه و سپس دهستان آبشینه همدان تبعید شدهاند
خانواده ایشان بههمراه آقامحمد در تبعیدگاه زندگی را به سختی گذراندهاند
بههمین دلیل محل تولد فرزندان آقامحمد متفاوت است.
بهنقل از آقای فرامرز صادق مالواجرد :
مریم، گلاندام و آزاد در اصفهان
فرهاد در کرمانشاه
پروین و شهیدبابک در تهران
آذر در بروجرد
فرامرز، مرداویج و مازیار در همدان به دنیا آمدهاند
🔷عکس بالا مرحوم آقامحمد صادق مالواجرد فرزند مرحوم شیخالاسلام میباشد
🔷عکس وسط پاسدارشهید بابک صادق مالواجرد فرزند مرحوم محمد صادق مالواجرد و نوه مرحوم شیخالاسلام میباشد
🔷عکس پائین آقای آزاد صادق مالواجرد
اولین پسر مرحوم محمد ملاعباسعلی شیخالاسلام و برادر شهید
و در کنارش فرزندش آقای حسین صادق مالواجرد
(برادرزاده شهید بابک صادق مالواجرد)
مرحوم شادروان آقامحمدصادقمالواجرد در هر شهری که ساکن میشدند و تبعیدگاه ایشان بود، با نصب دار قالی به کار قالیبافی مشغول میشدند و قالیبافی از هنرهای ایشان بوده است. نقل کرده اند در اواخر دههی بیست، قالیچهای با عکس لنین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در آن روزگار را به صورت دوطرفه در آن قالیچه بافته و به شوروی فرستادهاند.
همچنین بنابه فرموده فرزند ایشان آقافرامرز صادق مالواجرد وقتی پدرشان قبل از انقلاب زمانی که در آبشینه همدان حضور داشتند، قالیچهای با طرح عکس تاجشاه به صورت دو طرفه بافتهاند که هماکنون در موزه برجآزادی در میدان آزادی نگهداری میشود.
آقاآزادصادقمالواجرد پسر بزرگ مرحوم آقامحمدصادق مالواجرد در همان سالهای جوانی به شمال ایران میرود و در شهر لنگرود ساکن شده و همانجا ازدواج میکند. ایشان هماکنون در قید حیات میباشند و صاحب ۲ پسر بهنامهای علیآقا و حسینآقا میباشند. بنابه فرموده حسین صادق فرزند آقای آزاد صادق مالواجرد، پدرشان در شهر لنگرود شغل پدرش را پیشه کرده و به کار قالیبافی پرداختهاند.
همچنین بنابه فرمایش جناب آقای حاجمحمدرضانیکبخت فرزند مرحوم کربلائیمرتضی (حاجرضا مرتضی) روزگاری آقاآزاد آقامحمدعباسعلی شیخالاسلام که به مالواجرد آمده بودند، سردر قلعهیخچال که متعلق به پسر خاله پدرش یعنی مرحوم میرزامحمدمیرزامهدی (نایب) بود و هماکنون متعلق به فرزندان مرحوم نایب میباشد را تعمیر و مرمت میکند که مشخص میشود آقای آزاد آقامحمد معمار بوده و در این حرفه سر رشته دارند. مرحوم آقامحمد صادق مالواجرد پس از شهادت فرزندش تا سال ۱۳۶۸ در آبشینه همدان ساکن بودند اما به خاطر کسالتی که داشتند به اصفهان نقل مکان میکنند و سرانجام در ساعت ۷ صبح روز جمعه ۹ اسفند ۱۳۷۰ دار فانی را وداع گفته و به رحمت الهی میرود.
پاسدارشهیدبابک صادق مالواجرد، سال ۱۳۲۸ در تهران دیده به جهان میگشاید. او نیز به همراه خانوادهاش در شهرهای مختلف که تبعیدگاه پدرشان مرحوم آقامحمد صادق مالواجرد بوده زندگانی را سپری میکند. و در آخرین جائی که پدرشان در زمان رژیم پهلوی تبعید بودند، یعنی شهر همدان ازدواج میکند.
از آن شهید والامقام ۴ فرزند ه یادگار ماندهاند که خانم دکتر فرزانه صادق مالواجرد اولین فرزند هستند.
شهید بابک صادق مالواجرد بعد از پیروزی انقلاب کارمند بنیاد مستضعفان بوده و در چند نوبت به صورت بسیجی به جبهههای حق علیه باطل اعزام میشوند و سرانجام در ۲۶ دیماه ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی شلمچه و در عملیات کربلای ۵ به درجه رفیع شهادت نائل میآید. پیکر پاک این شهید والامقام را در محل زندگی پدرشان که روستای آبشینه همدان بوده به خاک میسپارند.